Tρόποι ανακούφισης της οδοντοφυΐας των μωρών

H πρώτη οδοντοφυΐα θέλει ευφυΐα! Όταν το μωράκι σας αρχίσει να βγάζει δοντάκια, πρέπει να κάνετε έξυπνους χειρισμούς. Δεν χρειάζεται ούτε ανησυχία, ούτε εκνευρισμός αλλά ούτε και να κάτσετε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τη δυσφορία να περάσει.

ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΓΙΛΑ…

Τα μωρά συνήθως βγάζουν τα νεογιλά δόντια τους γύρω στους 6 μήνες αλλά είναι φυσιολογικό να τα εμφανίσουν μεταξύ των 3 και 12 μηνών. Λογικά, όταν κλείσουν τα 3 τους χρόνια, θα έχουν στο στόμα όλα τα πρώτα τους δοντάκια. Τα κάτω δοντάκια συνήθως «βιάζονται» πιο πολύ να σκάσουν.

ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ… ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σίγουρα δεν μπορείτε να πείσετε τα δοντάκια να μείνουν στην κρυψώνα τους για να μην ταλαιπωρείται το μωράκι, ούτε να πατήσετε το μαγικό κουμπί για να μην νιώσει καθόλου τη διαδικασία της οδοντοφυΐας το αγγελούδι σας. Μπορείτε όμως με 4 εύκολα βήματα να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό τον πόνο που νιώθει με τους νέους του επισκέπτες.

Το ούλο μουδιάζει, το μωρό δεν πλαντάζει: αντί να ψάχνετε λύσεις για το αποτέλεσμα, φτάστε κατευθείαν στη ρίζα του «κακού». Κυριολεκτικά! Όσο η ρίζα των δοντιών είναι ακόμα μέσα στα ούλα, το μωρό πονάει. Αν όμως κρυώσετε στο ψυγείο ένα μαλακό παιχνίδι ή μια πετσέτα και αφήσετε το μωρό να την βάλει στο στόμα του, η αίσθηση του παγωμένου θα μουδιάσει τα ούλα του, θα απαλύνει τον πόνο του και θα σταματήσει το κλάμα.

Τρίψε-τρίψε, μανούλα: επιλέξτε ένα ένα απαλό gel, ειδικά σχεδιασμένο να ανακουφίζει τα ούλα του μωρού όταν σκάνε τα πρώτα δοντάκια για να μειώσει το πρήξιμο και να καταπραΰνει τον πόνο. Βάλτε λίγη ποσότητα σε καθαρό δάχτυλο και κάντε ελαφρύ μασάζ στα ούλα του μωρού, όσες φορές τη μέρα χρειαστεί.

 «Μασημένες» λύσεις: τι πιο εύκολο για να μειώσετε τη δυσφορία, από το να δώσετε στο μωράκι μασητικά παιχνίδια και κρίκους; Εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να είναι καθαρά, κατάλληλα για την ηλικία του, ασφαλή και μη τοξικά. Και βέβαια χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί οτιδήποτε μπορεί να βάλει το μωρό στο στόμα του δεν πρέπει να ενέχει κίνδυνο πνιγμού.

Δυο λόγια τρυφερά: όσο ταλαιπωρείται από τα πονάκια στο στόμα του, το μωρό νιώθει στρες, αγωνία και ανησυχία. Γι’ αυτό χρειάζεται το καθησυχαστικό χάδι της μαμάς και του μπαμπά, τα γλυκά τους λογάκια και τη ζεστή αγκαλιά τους. Η θαλπωρή και η σιγουριά που θα νιώσει θα το κάνει να ξεχάσει για λίγο τα πονεμένα του ούλα.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και…νεογιλά δοντάκια γεια σας, γκρίνια, πόνε και δυσφορία… γεια σας και σε εσάς!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency