Mάσκες προσώπου για λιπαρό δέρμα με καθημερινά προϊόντα

Ο ιατρικός όρος για το λιπαρό δέρμα είναι σμηγματόρροια και προκαλείται από τη συσσώρευση υπερβολικού σμήγματος στο δέρμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει λιπαρότητα. Συχνά επηρεάζεται από ορμόνες, γι’ αυτό και παρατηρείται συχνά κατά την διάρκεια της εφηβείας.

Η λιπαρή επιδερμίδα τις περισσότερες φορές είναι κληρονομική και έχει κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά που την καθορίζουν. Πρόκειται για παχύ δέρμα, με ορατούς πόρους και τη χαρακτηριστική γυαλάδα σε όλο το πρόσωπο, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και σπυράκια.

Εκτός από τα σπυράκια, εμφανίζει και μαύρα στίγματα, κυρίως στη «ζώνη Τ», δηλαδή στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι. Η έντονη λιπαρότητα είναι αυτή που καθιστά το δέρμα πιο ανθεκτικό σε σχέση με τους άλλους τύπους επιδερμίδας, ενώ παράλληλα εμφανίζει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες από ό,τι για παράδειγμα ένα ξηρό δέρμα.

Αυτό που είναι απαραίτητο για τη σωστή φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας, όπως και για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, μην χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα που προκαλούν φραγή στους πόρους του δέρματος, κι έτσι επιδεινώνεται η λιπαρότητα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Προτιμήστε απαλά καθαριστικά που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα.

Ο σωστός καθαρισμός, η χρήση ποιοτικών προϊόντων ομορφιάς, αλλά και η υγιεινή διατροφή μπορούν να απομακρύνουν τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα σας. Ενισχυτικά, φροντίστε 1-2 φορές την εβδομάδα να φτιάχνετε μια μάσκα προσώπου DIY με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Μηλόξυδο

Μια φυσική αντιβακτηριακή και αντισηπτική ουσία, το μηλόξυδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για το δέρμα σας, ειδικά εάν έχετε ακμή. Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του στο δέρμα σας. Απλά βάλτε λίγο σε βαμβάκι, απλώστε στο πρόσωπό σας, αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε.

Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με μαγειρική σόδα, η οποία έχει ιδιότητες απολέπισης, για να φτιάξετε μάσκα, καθώς και με άλλα συστατικά, όπως θαλασσινό αλάτι, ελαιόλαδο και αλόη. Τοποθετήστε το μείγμα στην επιδερμίδα για 15’ και ξεπλύνετε.

Μπανάνα

Τα καταπραϋντικά συστατικά της μπανάνας μπορούν να κάνουν θαύματα σε ένα λιπαρό δέρμα. Μπορείτε απλά να πολτοποιήσετε μια μπανάνα και να την αναμίξετε με μία κουταλιά μέλι και να την τοποθετήσετε στην επιδερμίδα σας για 15’ και μετά να ξεπλύνετε. Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε τις ώριμες μπανάνες.

Αυγό

Η δημιουργία μιας μάσκας προσώπου με βάση τη αυγό είναι μια εξαιρετική ιδέα, επειδή η πρωτεΐνη στα αυγά βοηθά στην επισκευή των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη από την ακμή. Επίσης, έχει ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος.

Αναμίξτε το ασπράδι αυγού με μέλι που είναι αντιβακτηριδιακό και με τον χυμό ενός λεμονιού που είναι στυπτικός και βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή, καθώς και τη λεύκανση του δέρματος. Τοποθετήστε το μείγμα για 15’ και ξεπλύνετε.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency