Black Friday: Οι ιστορίες πίσω από την ημέρα των μεγάλων πρσφορών

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε γιορτή των Ευχαριστιών  και να μην κάνουμε τραπέζι με γαλοπούλα και πουρέ γλυκοπατάτας, όμως τα τελευταία χρόνια γιορτάζουμε κανονικά την Black Friday!
Η Black Friday, είναι η ημέρα που έπεται της γιορτής των Ευχαριστιών στην Αμερική, με μεγάλες προσφορές. Οι ερμηνείες που έχουν δοθεί για να εξηγήσουν το πώς προήλθε ο όρος Black Friday είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!
Τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες κατάφεραν να δώσουν θετική έννοια στην Μαύρη Παρασκευή, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και να τη μετατρέψουν σε θεσμό που επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.
Black Friday στην αγορά χρυσού
Το πρώτο ιστορικό αρχείο, αναφέρει ως Black Friday, την 24 Σεπτεμβρίου του 1869 στις ΗΠΑ, όπου έλαβε χώρα μεγάλη κρίση στην αγορά χρυσού, η οποία αποκαλύφθηκε την ημέρα εκείνη, αφήνοντας πίσω της δεκάδες οικονομικά θύματα στη Wall Street.
Black Friday με μαύρο μελάνι
Από την άλλη, η ιστορία που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα έχει να κάνει με το μαύρο ή κόκκινο μελάνι που χρησιμοποιούσαν τα καταστήματα στα λογιστικά τους φύλλα.
 Φαίνεται πως ενώ όλη η χρονιά καταγραφόταν με κόκκινο μελάνι που σηματοδοτούσε απώλειες στα κέρδη, την ημέρα μετά την γιορτή των Ευχαριστιών, την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη δηλαδή, οι καταναλωτές ξόδευαν μεγάλα ποσά στα καταστήματα, τα οποία κατάφερναν να κάνουν θετικό υπολογισμό στα λογιστικά τους φύλλα, ο οποίος καταγραφόταν με μαύρο μελάνι!
Black Friday με πώληση σκλάβων
Ένας ακόμα μύθος ήθελε τους ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων καλλιεργειών πίσω στο 1800, να αγοράζουν σκλάβους με έκπτωση τη συγκεκριμένη ημέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, μύθος που φαίνεται πως δεν έχει καμία βάση.
Black Friday των αστυνομικών
Ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε πολύ τη δεκαετία του ΄50 από αστυνομικούς στην πολιτεία της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μετά το χάος και τα ατυχήματα που σημειώνονταν την ημέρα αυτή μετά την αργία των Ευχαριστιών από καταναλωτές που έσπευδαν να ψωνίσουν.
 
Πλέον, η Black Friday αποτελεί πόλο έλξης για τους καταναλωτές και σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από την εκεί εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου, αποκάλυψε πως 135.8 εκατομμύρια Αμερικάνων πολιτών σκοπεύει να πραγματοποιήσει αγορές κατά την Μαύρη Παρασκευή (το 58,7 όσων συμμετείχαν στην έρευνα) ενώ 183.8 εκατομμύρια ή το 79,6% όσων συμμετείχαν θα εκμεταλλευθεί τις προσφορές και τη Δευτέρα που ακολουθεί την Black Friday, γνωστή και ως Cyber Monday, ημέρα αφιερωμένη στις online αγορές.
Φέτος, η Black Friday, θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, στις 23 Νοεμβρίου 2018.
Στο Livy φυσικά και γιορτάζουμε μαζί σου την Black Friday με μεγάλες προσφορές!

H φετινή Black Friday στο Livy.gr μας βρίσκει YOLO! ΥOLO εκπτώσεις γιατί You Only Livyyyy Once!

Κάνε εγγραφή και στο newsletter μας για να εημερωθείς άμεσα για τις προσφορές του Livy.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency