3 tips για να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου τον χειμώνα

Τον χειμώνα, ο ξηρός και παγωμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα και φριζάρισμα στα μαλλιά σου. Και επειδή δεν αρκεί μόνο να βάζεις conditioner σε κάθε λούσιμο, δες πώς μπορείς να περιποιηθείς τα μαλλάκια σου.

1. Καταπολέμησε τις λευκές νιφάδες και την πιτυρίδα
Το κεφάλι σου είναι πιο ξηρό αυτή την εποχή και ίσως νιώθεις φαγούρα, λόγω της έλλειψης υγρασίας στον αέρα. Προτού αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά σου, μάθε ότι το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι. Ζέστανε λίγο το λάδι και ανακάτεψέ το με το λεμόνι. Κάνε μασάζ στο κρανίο σου και άφησέ το για 20-30 λεπτά. Ξέπλυνε με σαμπουάν και φυσικά βάλε conditioner.

2. Σταμάτησε το φριζάρισμα
Χειμώνας σημαίνει μάλλινα πουλόβερ, σκουφάκια, κασκόλ και στατικός ηλεκτρισμός, δηλαδή ένα χάος από φριζάρισμα. Για να το ελέγξεις, προτίμησε μία «αεριζόμενη» βούρτσα μαλλιών που θα είναι φτιαγμένη από πλαστικές και χοντρές τρίχες. Επίσης, φρόντισε να λούζεσαι με χλιαρό νερό, γιατί το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν και θρέφουν τα μαλλιά σου.

3. Πρόσθεσε λάμψη και όγκο
Η έλλειψη υγρασίας τον χειμώνα, όχι μόνο αφυδατώνει το κεφάλι σου και προκαλεί φριζάρισμα, αλλά κάνει και τα μαλλιά σου να φαίνονται θαμπά. Αν θέλεις να τους δώσεις λίγη ζωή, αφού τα χτενίσεις με μία ξύλινη χτένα με μεγάλα δόντια, βάλε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες μέλι. Στη συνέχεια κάλυψε το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι για το μπάνιο ή μία πετσέτα και κράτησέ τα έτσι για μισή ώρα. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Το μέλι είναι θαυματουργό αφού κλειδώνει την υγρασία και μπορεί να επαναφέρει την λάμψη και τον όγκο σε θαμπά και κατεστραμμένα μαλλιά.

ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΔΩ

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency