Ύπνος και φροντίδα της επιδερμίδας

Η επιστήμη έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ενώ κοιμόμαστε το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση «επισκευής», διορθώνοντας τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και διασφαλίζοντας μια ανανεωμένη και όμορφη επιδερμίδα όταν ξυπνάμε το επόμενο πρωί.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, μιας ιδιαίτερα σημαντικής πρωτεΐνης που διατηρεί ελαστικό τον κυτταρικό ιστό του δέρματος. Επίσης, οι ορμόνες που παράγονται ενώ κοιμάστε συμβάλλουν στη διαδικασία ανάπλασης του ιστού του δέρματος.

Γνωρίζουμε ότι μεταξύ 11 μ.μ. και 4 π.μ., η παραγωγή κυττάρων της επιδερμίδας μπορεί να διπλασιαστεί. Ωστόσο, θα πρέπει κι εμείς να έχουμε φροντίσει τη δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος ύπνου, έτσι ώστε να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε όλες τις λειτουργίες του δέρματος.

Καλό θα ήταν να έχετε δημιουργήσει ένα σταθερό πρόγραμμα ωρών ύπνου και αφύπνισης και η θερμοκρασία του σώματός σας να είναι δροσερή, καθώς η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να αποτρέψει τον ύπνο. Επίσης, αφαιρέστε από το υπνοδωμάτιο όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεόραση, laptop και κινητό. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση κι αυτό θα το πετύχετε μόνο εάν τον απαλλάξετε από όλες τις συσκευές που σας φορτίζουν αρνητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με έρευνες, η έκθεσή μας το βράδυ σε μπλε φως που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές αναστέλλει την απελευθέρωση της μελατονίνης που προκαλεί τον ύπνο.

Μπορείτε να βοηθήσετε στις λειτουργίες του δέρματός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου επιλέγοντας και τις κατάλληλες τροφές. Φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (φράουλες, πορτοκάλια, ακτινίδια) αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για πιο λείο και σφριγηλό δέρμα. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια μπορούν να κάνουν θαύματα στην ξηρή επιδερμίδα, καθώς περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει τη θρέψη και την ελαστικότητα του δέρματος.

Φροντίστε πριν πέσετε για ύπνο να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε τρυπτοφάνη, μια βασική χημική ουσία που ενθαρρύνει τον ύπνο και βελτιώνει τη χημεία του εγκεφάλου. Βρίσκεται στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, τα αμύγδαλα, τους σπόρους κολοκύθας και τις μπανάνες.

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο και να προκαλέσει σημαντική αφυδάτωση του δέρματος. Για να μειώσετε την πιθανότητα απώλειας υγρασίας στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιείτε ένα ή δύο ποτήρια νερό αμέσως λίγο πριν κοιμηθείτε.

Βραδινή ρουτίνα ομορφιάς

Σωστός καθαρισμός

Δεν ξεχνάμε ποτέ να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου. Ιδανικό είναι το Micellar Cleansing Water της Inalia με νερό βασιλικού και εκχυλίσματα από φλαμουριά και χαρούπι. Αποτελεί μια καινοτόμα και αποτελεσματική σύνθεση, καθώς περιέχει νερό βασιλικού. Οι καταπραϋντικές, αντιμικροβιακές και αναζωογονητικές ιδιότητες του βασιλικού που περιέχει το καθαριστικό προσώπου Inalia Micellar Cleansing Water το καθιστούν ιδανικό καθαριστικό για το λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, ακόμη και για το δέρμα με τάση ακμής. Απαλό, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό, το καθαριστικό προσώπου Inalia καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα από τους ρύπους και απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ χωρίς να τη ξηραίνει. Τα εκχυλίσματα από φλαμουριά και χαρούπι μαζί με την προβιταμίνη Β5 ενυδατώνουν και χαρίζουν μια φυσική αίσθηση φρεσκάδας και λάμψης.

Κρέμα νυκτός

Η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας Intermed Eva Belle Night Face Cream θρέφει την επιδερμίδα, προάγει την κυτταρική αναγέννηση και προσφέρει εντατική ενυδάτωση και ανάπλαση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περιέχει τις δερμοπροστατευτικές και αντιοξειδωτικές Βιταμίνες C & E, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Μην ξεχνάτε πως ένας καλός ύπνος ισοδυναμεί πάντα με μια πιο όμορφη επιδερμίδα!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency