Το “μυστικό” που θα σε προστατεύσει και αυτό το καλοκαίρι.

Στις μέρες μας η κυρίαρχη τάση που επικρατεί  στο χώρο της αισθητικής είναι η περιποίηση του δέρματος. Το ζητούμενο πλέον είναι να νοιώθουμε όμορφα με την επιδερμίδα μας, αναδεικνύοντας τη φυσική της ομορφιά. Έτσι, το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινή μας περιποίηση είναι η αντηλιακή προστασία, για να διασφαλίσουμε την προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, η αντηλιακή  κρέμα είναι απαραίτητη όλη τη διάρκεια του χρόνου, πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, που το δέρμα ταλαιπωρείται περισσότερο από ποτέ από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το μυστικό που θα μας προστατεύσει και αυτό το καλοκαίρι

Αν εφαρμόζουμε αντηλιακή κρέμα προσώπου στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ κάθε πρωί, πριν φύγουμε από το σπίτι μας, προστατεύουμε απόλυτα το δέρμα μας επειδή:

  • Η τρύπα του όζοντος ολοένα και μεγαλώνει και έτσι το σώμα μας πρέπει να προστατευθεί από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου δεν μας κάνουν κακό μόνο το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα διαπερνούν τα σύννεφα χωρίς καμιά δυσκολία.
  • Βοηθάει στην πρόληψη των πανάδων και των αποχρωματισμών της επιδερμίδας.
  • Βοηθάει στη μείωση των κόκκινων φλεβών και των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο.
  • Καθυστερεί την ανάπτυξη των ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση. Εκτιμάται μάλιστα ότι το 90% από τα ορατά σημάδια γήρανσης που έχουμε, δεν εξαρτάται από το πόσο χρονών είμαστε, αλλά δυστυχώς από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο, χωρίς προστασία.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον η χρήση αντηλιακής κρέμας δεν αποτελεί αγγαρεία. Ίσως είχατε προσέξει ότι παραδοσιακά οι αντηλιακές κρέμες ήταν κολλώδεις, δεν απλώνονταν ομοιόμορφα στο δέρμα, ενώ χαλούσαν και το μακιγιάζ.

 Όλα τα παραπάνω, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον οι αντηλιακές κρέμες μοιάζουν περισσότερο με προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης, ενώ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν εξειδικευμένες φόρμουλες, ιδανικές για τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος, από το πολύ ευαίσθητο δέρμα μέχρι το ξηρό ή και λιπαρό.

 

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ

  • Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης. Δεδομένου ότι φυλάσσονται σε σκιερό χώρο, χωρίς υγρασία, ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν έχετε το προϊόν σας πάνω από ένα χρόνο, είναι καιρός να το αντικαταστήσετε. Σε κάθε περίπτωση, προτού το εφαρμόσετε, δοκιμάστε το στο χέρι σας και αν σας φανεί αλλοιωμένο, πετάξτε το.
  • Το make up με SPF δεν ισοδυναμεί με αντηλιακή κρέμα. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το make up τους και το καλοκαίρι, χωρίς να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα, βασιζόμενες στον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία του make up. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη συνήθεια, αφού τα προϊόντα που περιέχουν δείκτη SPF δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά.
  • Υπάρχουν παράγοντες που μειώνουν τη δράση των αντηλιακών. Αν έχετε αλλεργία στον ήλιο, αν ακολουθείτε μια φαρμακευτική αγωγή, για παράδειγμα αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, αν είστε έγκυος, χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή στην επιλογή του αντηλιακού. Προτιμήστε δερματολογικά ελεγμένα αντηλιακά, με τον ύψιστο δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε κάλυψη από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, ορατή, υπεριώδη και υπέρυθρη. 

 ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΣΤΟ LIVY.GR

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency