Τα πιο συνηθισμένα λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα

Αρκετές φορές μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη στην περιποίηση του προσώπου μας με αποτέλεσμα να δημιουργούμε άθελά μας σημαντικές δερματικές βλάβες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η φροντίδα της επιδερμίδας δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο πιθανόν να νομίζουμε… Αρκεί να εντοπίσουμε τα λάθη που μπορεί να κάνουμε καθημερινά και στη συνέχεια να τα διορθώσουμε.

Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας πριν πέσουμε για ύπνο

Σίγουρα, όταν είμαστε πραγματικά κουρασμένες, είναι δελεαστικό να παραλείψουμε να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, όταν το μόνο που θέλουμε να κάνετε είναι να κοιμηθούμε. Όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την επιδερμίδα μας (ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ).

Απολεπίζουμε πολύ συχνά το δέρμα μας

Είναι λογικό να θέλουμε να απολεπίζουμε συχνά το δέρμα μας, κυρίως αν είναι λιπαρό ή αφυδατωμένο. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό, παρά καλό στην επιδερμίδα μας.

Δεν εφαρμόζουμε καθημερινά αντηλιακή κρέμα

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα κι αν έξω χιονίζει ή βρέχει. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί κηλίδες και πρόωρη γήρανση, η οποία κάνει την εμφάνισή της πολύ νωρίτερα από τη φυσική γήρανση και εκδηλώνεται με απώλεια της ελαστικότητας, ξηρότητα, λεπτές γραμμές και βαθιές ρυτίδες.

Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και δείχνει θαμπή, ξηρή και κουρασμένη. Οι γραμμές έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους κηλίδες, πανάδες και φακίδες. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το πότε και σε ποιο βαθμό θα εμφανιστούν τα συμπτώματα της φωτογήρανσης εξαρτάται από τη συνολική έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Ακουμπάμε συνεχώς το πρόσωπό μας

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε ότι το κάνουμε, αλλά αν ακουμπάμε συνεχώς το πρόσωπό μας, ιδιαίτερα αν πειράζουμε συχνά τα σπυράκια μας προσπαθώντας να τα σπάσουμε, μπορεί να δημιουργήσουμε σημαντικές δερματικές βλάβες.

Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή και εξάπλωση βακτηρίων. Μάλιστα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει και στη δημιουργία ουλών. Εάν πρόκειται, λοιπόν, για μια συνήθεια που την κάνουμε συχνά, ας προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε έχοντας τα χέρια μας απασχολημένα με κάτι άλλο.

Κάνουμε πολύ συχνά solarium

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μη χρήση αντηλιακού είναι άκρως βλαβερή για την επιδερμίδα. Το ίδιο, και ακόμη χειρότερο, είναι το solarium για το δέρμα, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελανώματος και να κάνει το δέρμα σας να μοιάζει γερασμένο.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Όταν οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι αρκετές, πολλές φορές ξεχνάμε να πιούμε όσο νερό χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να παραμένει ενυδατωμένη και λαμπερή. Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό και να μην ξεχνάμε να πίνουμε  1-2 ποτήρια νερό μόλις ξυπνάμε το πρωί.

Δεν εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Συνήθως δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τύπο δέρματός μας, κι έτσι επιλέγουμε προϊόντα ομορφιάς που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.

Αν μπορέσουμε  να αποφύγουμε τα παραπάνω μικρά αλλά σημαντικά λάθη θα καταφέρουμε  να αποκτήσουμε μια πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, περιορίζοντας σημαντικά τους δερματικούς ερεθισμούς.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency