Συνήθειες που γερνάνε το δέρμα και ίσως δε γνώριζες

Σε όλους μας είναι γνωστές οι προειδοποιητικές συμβουλές των δερματολόγων σχετικά με την πρόληψη των σημείων γήρανσης. Συγκεκριμένα, οι τρεις βασικοί κανόνες που δεν έχουν σταματήσει να μας υπενθυμίζουν συνεχώς είναι να φοράμε πάντα αντηλιακό προσώπου, να μην καπνίζουμε και να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή.

Τι γίνεται όμως με τις άλλες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας; Γιατί, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι «μυστικοί ένοχοι» που συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων, χαλάρωσης και λεπτών γραμμών.

Λαμπτήρες φθορισμού

Bάσει ερευνητικών μελετών, έχει αποδειχθεί ότι το να κάθεται κάποιος κάτω από λαμπτήρες φθορισμού για οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια 30-40 ετών, συγκεντρώνει σημαντική ποσότητα ακτινοβολίας UV. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να φοράτε υψηλό SPF, ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, αλλά απλά εργάζεστε στο γραφείο σας.

Ιδανική είναι η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia Vitamin – Rich Face Sunscreen με SPF 50 ή SPF 30 η οποία είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση. Περιέχει βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς δρα ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia SPF 50 θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Λάθος μαξιλάρι

Εάν είστε αληθινή οπαδός της ομορφιάς, πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το μαξιλάρι σας μπορεί να αποτελέσει σημαντική αιτία εμφάνισης ρυτίδων. Και δυστυχώς, αυτή η άποψη είναι στην πραγματικότητα αληθινή. Για να αποτρέψετε τον σχηματισμό αυτών των ρυτίδων, προτείνετε να επενδύσετε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη ή σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μαξιλάρι.

Μακιγιάζ ματιών

Το έντονο μακιγιάζ στα μάτια σταδιακά γερνά την επιδερμίδα, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη. Ωστόσο, υπάρχει ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ και να αποφύγετε τις ρυτίδες. Το δέρμα των βλεφάρων είναι το λεπτότερο δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα, επομένως είναι πιο επιρρεπές στη γήρανση από εξωτερικούς παράγοντες, όπως έντονο τρίψιμο και χρόνιες αλλεργίες.

Για να αφαιρεθεί σωστά το μακιγιάζ χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή των ματιών, καλό θα ήταν να εφαρμόζουμε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που αφαιρεί άμεσα το μακιγιάζ και είναι κατάλληλο ακόμη και για τους ευαίσθητους τύπους επιδερμίδας.

Το δροσερό Gel καθαρισμού με φρουτώδες λουλουδάτο άρωμα της Vichy  που προκαλεί κρεμώδη και ενυδατικό αφρό, παρέχει τόσο φρεσκάδα όσο και απαλότητα στην επιδερμίδα.

 

Σφιχτή αλογοουρά στα μαλλιά

Μπορεί το συγκεκριμένο χτένισμα να είναι το αγαπημένο αρκετών γυναικών, όμως μπορεί να μην είναι ό, τι καλύτερο για την τρίχα και το δέρμα. Το τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω σε χρόνια βάση αναγκάζει τα μαλλιά να σπάσουν κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, λεπταίνοντας την τρίχα και κάνοντας πολλές φορές τη γραμμή των μαλλιών να υποχωρήσει. Τραβώντας, λοιπόν, συνεχώς τα μαλλιά και το δέρμα προς τα πίσω είναι μια κακή συνήθεια που θα πρέπει να περιορίσουμε.

 

Υπερβολικές εκφράσεις του προσώπου

Φυσικά και δεν γίνεται να περιορίσουμε πλήρως τις εκφράσεις προσώπου, αλλά αν, για παράδειγμα, έχετε την τάση συνεχώς να συνοφρυώνεστε ενώ μιλάτε τότε προκαλείτε εσείς οι ίδιοι την εμφάνιση ρυτίδων στο μεσόφρυο. Γι’ αυτό, άλλωστε, πολλές γυναίκες καταφεύγουν μετά στο Botox.  Για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου προτιμήστε κρέμες με βιοπεπτίδια που δίνουν αίσθηση Botox χωρίς ενέσιμες επεμβάσεις, μειώνοντας αισθητά τις ρυτίδες.

Εμπνευσμένη από τη νέα γενιά μη επεμβατικών αισθητικών διαδικασιών, η Νέα Liftactiv Collagen Specialist αποτελεί το κλειδί για νεανική επιδερμίδα. Εμπλουτισμένη με τα πιο ισχυρά δερματολογικά συστατικά φυσικής προέλευσης, η Liftactiv Collagen Specialist ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας, διορθώνοντας τα αποτελέσματα της απώλειας του κολλαγόνου. Υπέροχη υφή, με όλη την απαλότητας μιας βελούδινης πούδρας, για άμεση αίσθηση ανόρθωσης και άνεσης.

Extra Tip!

Μία ακόμη πολύ βλαβερή συνήθεια είναι το χρόνιο στρες, το οποίο όχι μόνο προκαλεί τις λεγόμενες «ρυτίδες άγχους», αλλά κάνει μεγάλο κακό στον οργανισμό και την ψυχολογία μας.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency