Σπιρουλίνα: Τα συμπληρώματα διατροφής και τα οφέλη της

Η σπιρουλίνα αποτελεί ένα θαλασσινό φυτό, μία «υπερτροφή», ένα «θαύμα της θάλασσας» και καταναλώνεται εδώ και αιώνες από τους ανθρώπους λόγω της υψηλής διατροφικής της αξίας.

Θεωρείται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κάποια από τα οποία δεν υπάρχουν στις καθημερινές βιταμίνες που μπορεί να λαμβάνει ο μέσος άνθρωπος. Η σπιρουλίνα περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, νιασίνης, καλίου, μαγνησίου, βιταμινών Β και σιδήρου.

Επίσης, περιέχει τα αναγκαία αμινοξέα, τις ενώσεις που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν οι πρωτεΐνες.

Χάρη σε αυτό το υψηλό διατροφικό της προφίλ, οι επιστήμονες που εξετάζουν το φαινόμενο του υποσιτισμού έχουν δείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την σπιρουλίνα.

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες που μελετούν τις επιδράσεις των συμπληρωμάτων σπιρουλίνας σε υποσιτισμένους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αναιμικών εγκύων γυναικών και των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες με υψηλά ποσοστά φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του 2017 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of International Medical Research. 

Aν θες να βάλεις κι εσύ τη σπιρουλινα στη ζωή σου, πάρε τη SPIRULINA SUPERFOODS 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency