Πώς λειτουργούν τα αντιοξειδωτικά και ποια είναι τα καλύτερα για την επιδερμίδα;

Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι στη σύνθεση κάποιων αγαπημένων σας προϊόντων περιποίησης του προσώπου βρίσκονται μερικά γνωστά αντιοξειδωτικά, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε πώς πραγματικά αυτά λειτουργούν.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα περιορίζοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που έχουν ένα ή περισσότερα ζεύγη ηλεκτρόνια. Για να αποκτήσουν σταθερότητα, αντιδρούν με άλλα μόρια, προκαλώντας αλυσιδωτή αντίδραση που βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Αν και οι ελεύθερες ρίζες παράγονται φυσικά από το σώμα μας, μπορούν επίσης να προέρχονται και από την έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση, ο καπνός τσιγάρων και άλλες χημικές ουσίες. Μόλις υπάρξει υπερφόρτωση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας, προκαλείται οξειδωτικό στρες. Στην ουσία δημιουργείται ανισορροπία μεταξύ της παραγωγής ελεύθερων ριζών και της ικανότητας του οργανισμού να αντισταθμίζει τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους.

Ευτυχώς, μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χρήση αντιοξειδωτικών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να καταπολεμήσει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να ανακάμψει από το οξειδωτικό στρες, το οποίο διασπά το κολλαγόνο, εμποδίζει τη φυσική διαδικασία επιδιόρθωσης του δέρματος και προκαλεί φλεγμονή.

Όπως είναι γνωστό, όταν αρχίζει να καταστρέφεται το κολλαγόνο αρχίζουν και εμφανίζονται στην επιδερμίδα λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλαρότητα, ακμή και κηλίδες. Με την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη διόρθωση αυτών των ορατών σημείων και να δώσουν στο δέρμα μια πιο νεανική λάμψη.

Ορισμένα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, D και Ε, μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης προσώπου που εμπεριέχουν αυτά τα τρία άκρως σημαντικά αντιοξειδωτικά!

Η Inalia είναι μια καινοτόμος σειρά με φυσικά καλλυντικά για την περιποίηση του προσώπου, ειδικά σχεδιασμένη για ενυδάτωση, ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η προηγμένη σύνθεση των προϊόντων της, η οποία είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial VitaminsTM, ένα καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο με τις προηγμένες μορφές των αντιοξειδωτικών βιταμινών D3, E και C και φυτικά εκχυλίσματα της κρητικής γης.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency