Μυστικά ομορφιάς γεμάτα χολιγουντιανή λάμψη

Τεχνικές ομορφιάς, γεμάτες χολιγουντιανή λάμψη, αρωματισμένες με λαμπερές νότες, αποτυπωμένες στα πανέμορφα πρόσωπα του παλιού σινεμά και προορισμένες αποκλειστικά για το κόκκινο χαλί. Οι star ξέρουν καλά πώς να ακτινοβολούν, μόνο που τώρα πλέον... ξέρουμε κι εμείς τα μυστικά τους!

Όλοι έχουμε ακούσει την περιβόητη φράση που δηλώνει θαυμασμό για την όψη μιας λαμπερής γυναίκας: «Είναι σαν σταρ του παλιού σινεμά!». Και ενώ, όντως, οι περισσότερες γυναίκες που πέρασαν από τη χολιγουντιανή –και όχι μόνο– μεγάλη οθόνη είχαν πράγματι αξιοζήλευτη ομορφιά, στην πραγματικότητα είχαν και όλη τη φροντίδα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος όταν εκτίθεται, με στόχο να εντυπωσιάσει.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά αποτελούν μεγάλο ατού, για να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη γραμμή της έβδομης τέχνης. Αυτά αποτελούν τον καμβά που πάνω του ζωγραφίζουν οι ειδικοί της ομορφιάς με τα μυστικά τους.

Και όσο ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο, διαπιστώνουμε πως τα μυστικά αυτά δεν είχαν να κάνουν με τεχνολογίες και συνθέσεις που συναντάμε σήμερα στην αισθητική ιατρική και στην κοσμετολογία, αλλά με αξιοποίηση των συστατικών που η φύση μας χαρίζει απλόχερα. Και εδώ αποκαλύπτεται και η εντυπωσιακή πλευρά των μυστικών ομορφιάς των πιο λαμπερών ανθρώπων, στο σημείο ακριβώς που οι απλές συνταγές και τα φυσικά μυστικά δείχνουν να κάνουν θαύματα. Και αυτή την εποχή του χρόνου, τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Υπέροχη επιδερμίδα

Τι πιο πολύτιμο για την κάμερα από το τέλειο δέρμα! Τα κοντινά πλάνα, το «πάγωμα» της εικόνας πάνω σε μια έκφραση, η απαίτηση να περάσει σε κάθε θεατή η λάμψη του πρωταγωνιστή, όλα αυτά καθιστούν την ανάγκη για άψογη επιδερμίδα παραπάνω από επιτακτική.

Εκτός των γονιδίων, όμως, υπάρχουν και σημαντικές διαδικασίες που οδηγούν στον στόχο: φυσικά, η ενυδάτωση του προσώπου, που σε καμία γυναίκα δεν είναι άγνωστη. Αντιθέτως, σχεδόν όλες την τιμούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όπως φάνηκε μέσα στα χρόνια, όμως, η ενυδάτωση με τη δύναμη συγκεκριμένων συστατικών είναι εκείνη που δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, υπήρξε στο boudoir κάθε γυναίκας που ήθελε να λάμψει, ενώ συγκεκριμένα το ροδόνερο υπήρξε ένα αγαπημένο toner για πάρα πολλές γυναίκες. Σήμερα το ρόδο δίνει υπερπολύτιμα παράγωγα για την ομορφιά, με σημαντικότερο το βιολογικό έλαιο ρόδου, που είναι ένα πραγματικό δώρο για μια όμορφη όψη.

Όπως το τριαντάφυλλο, έτσι και το ελαιόλαδο τιμήθηκε πολύ στα καμαρίνια των σταρ, αφού ήταν ένας απλός τρόπος να ενυδατωθεί η επιδερμίδα. Η Σοφία Λόρεν, μάλιστα, λέγεται ότι λάτρευε το ελαιόλαδο τόσο πολύ που, εκτός του ότι ήταν η βάση της διατροφής της, το άπλωνε καθημερινά στο πρόσωπό της για θρέψη! Και, αν κρίνουμε από το πώς της φέρθηκε ο χρόνος, έκανε πολύ καλά. Πλέον το βιολογικό έλαιο ελιάς αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή αυτού του φυσικού θησαυρού και εμπλουτίζει τα καλλυντικά για να χαρίσει τις ιδιότητές του.

Τέλος, η απολέπιση (ένα βήμα στην ομορφιά που άργησε να εκτιμηθεί) ήταν σοφή επιλογή για όσους γνώριζαν τη δύναμή της και έκανε τις γυναίκες να λάμπουν μπροστά στην κάμερα. Η Eλίζαμπεθ Τέιλορ είναι μια από αυτές που, μάλιστα, αγαπούσε πολύ να δημιουργεί μόνη της προϊόντα απολέπισης με φυσικά συστατικά και βάση από λάδι αργκάν.

Όμορφο σώμα

Ένα όμορφο πρόσωπο είναι απαραίτητο για το Hollywood, αλλά ο συνδυασμός του με ένα ωραίο σώμα είναι που κάνει μια γυναίκα να έχει την εικόνα μιας star. Η επιδερμίδα του σώματος είναι εξίσου σημαντικό να είναι άψογη, ειδικά για λήψεις που απαιτούν πιο εκτεθειμένη εικόνα και έντονο σεξαπίλ.

Στα παρασκήνια των γυρισμάτων δεν έλειπε το έλαιο καρύδας που θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, την ίδια στιγμή που αφήνει πίσω του το χαρακτηριστικό και μεθυστικό του άρωμα. Είναι γνωστό ότι πολλές star άπλωναν έλαιο καρύδας σε όλο το σώμα και ειδικά στα νύχια τους, καθώς, πέρα από το ότι έθρεφε και αυτά, τα έκανε να γυαλίζουν και να αφήνουν τις αρωματικές τους νότες σε κάθε άγγιγμα στους συμπρωταγωνιστές τους.

Ένα ακόμη μυστικό είναι και το έκκριμα σαλιγκαριού, που έχει αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθά την επιδερμίδα αλλά και τα άκρα να διατηρήσουν την απαλότητα και τη νεότητά τους. Η Γκρέις Κέλι το ήξερε καλά αυτό το μυστικό, γι’ αυτό έκανε κάθε άνθρωπο που χαιρετούσε να εντυπωσιάζεται με την απαλή και θηλυκή χειραψία της.

Εντυπωσιακά μαλλιά

Τα μαλλιά ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα «αξεσουάρ» μας. Οι σταρ το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό επενδύουν πολύ στην εικόνα τους.

Από περίεργα μυστικά ομορφιάς, όπως το styling με το... σάλιο της Μάρλεν Ντίτριχ, μέχρι τη σημερινή εποχή, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ. Κάποια πράγματα, όμως, παραμένουν ίδια. Και αυτό είναι η υγεία της τρίχας και ο τρόπος με τον οποίο κάθε γυναίκα αναδεικνύει με το χτένισμά της, την ομορφιά της.

Τα κόλπα των γιαγιάδων μας με τα διάφορα έλαια δεν ήταν τυχαία και αξιοποιούνταν πολύ από την τότε showbiz, δίνοντας μεγάλη καλλυντική δύναμη σε λάδια, όπως το απλό ελαιόλαδο, το έλαιο αργκάν, το λάδι καρύδας και το έλαιο τεϊόδεντρου. Σχεδόν όλες οι γνωστές και αγαπημένες του Hollywood τηρούσαν αυτή την ιεροτελεστία ομορφιάς, από τη Ρίτα Χέιγουορθ μέχρι την Μπριζίτ Μπαρντό.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency