Μυστικά και tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας

Αρχικά, ο καθαρισμός και η φροντίδα του νεογέννητού σας περιορίζονται στο τοπικό πλύσιμο (χέρια, πρόσωπο, γεννητικά όργανα, λαιμός και μασχάλη) χρησιμοποιώντας μια υγρή με χλιαρό νερό πετσέτα ή βρεγμένο βαμβάκι.

Για να κάνετε κανονικά μπάνιο το μωράκι σας θα πρέπει να έχει πέσει πρώτα ο ομφάλιος λώρος, δηλαδή θα πρέπει να περιμένετε γύρω στις 10-20 μέρες. Μέχρι τότε θα πρέπει να κρατάτε καθαρό το συγκεκριμένο σημείο ώστε να μην υπάρξει κάποια πιθανή μόλυνση.

Όταν αρχίσετε κανονικά τα μπάνια αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια ειδική πλαστική μπανιέρα για μωρά, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μωρό σας, αλλά μπορείτε και να την μεταφέρετε σε κάποιο δωμάτιο που θα έχει την ιδανική θερμοκρασία (20-24 °C δωματίου).

Η θερμοκρασία στο νερό του θα πρέπει να είναι 35-37 °C. Δίπλα σας να έχετε έτοιμες μια ζεστή μαλακή πετσέτα, καθαρή πάνα, κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή, καθώς και έτοιμα καθαρά ρούχα.

Ιδανικό αφρόλουτρο για τα πρώτα μπάνια του μωρού σας είναι το Baby Pharmasept Tol Velvet Baby Mild Bath. Φυσικό βρεφικό αφρόλουτρο, χωρίς αλκάλια ή σαπούνι, που καθαρίζει απαλά σώμα και μαλλιά. Εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα, ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες, προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα από ερεθισμούς και χαρίζει στην επιδερμίδα τη σωστή ενυδάτωση & απαλότητα ώστε να αποφεύγεται η ξηροδερμία.

Λίγο πριν τοποθετήσετε την πάνα καλό είναι να απαλείψετε την περιοχή με μια ειδική κρέμα. Ιδανική είναι η Hydrovit Baby Cream  η οποία προστατεύει και προλαμβάνει τους ερεθισμούς, ενυδατώνει το αφυδατωμένο δέρμα, επιτρέπει τη δερματική αναπνοή, ανακουφίζει άμεσα από δερματίτιδες, ερυθήματα, παρατρίμματα, ενώ δεν περιέχει  parabens και χρώμα.  Κατά τη διάρκεια του μπάνιου φροντίστε η ώρα να περάσει ευχάριστα μιλώντας στο μωράκι σας ή τραγουδώντας. Είναι ωραίο να αισθάνεται ότι δεν είστε σφιγμένοι για να νιώθει ασφάλεια. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε και τη βοήθεια ενός οικείου προσώπου ή του συντρόφου σας για να μοιραστείτε όλοι μαζί αυτές τις όμορφες στιγμές.

ΒΡΕΙΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ LIVY.GR

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency